ocean of noise

Posted on: August 4, 2009

Budim se poprilično rano prethodna dva dana, bez nekog određenog razloga. Lijepo je to, posebno zbog ovih saharskih temperatura koje ubijaju preko dana. Ustala sam oko pola 8 i kad sam otvorila prozore čak je bilo malo i hladno. Mmm.

Blizu mene ima neki kiosk gdje između ostalog prodaju i stare brojeve stranih časopisaza neke smiješne pare (cca 1-2 EUR) sa najraziličitijim tematikama od muzičkih, art & decoration do fotografskih koji mene najviše i interesuju. Uglavnom, svratila sam skoro i u dva navrata pazarila dva časopisa. Jedan se zove Computer Arts Projects. Britanski časopis je u pitanju i svaki broj je posvećen nekoj drugoj temi. Ovaj koji sam ja našla je The Motion Graphics issue, što mene nešto pretjerano ne interesuje, ali najzanimljiviji mi je u suštini bio sam grafički izgled časopisa, prije svega format koji se ovdje ne viđa tako često (možda i nikad?)

Drugi časopis koji sam našla bio je bliži mojim interesovanjima. U pitanju je Digital Camera World uz koji am čak dobila i bonus DVD (opet smiješna cijena). Pa ipak, nisam bila pretjerano zadovoljna nakon čitanja. Tema broja su različiti aspekti noćne fotografije, međutim većinu prostora zauzima predstavljanje novih, divljih foto aparata i ostale opreme koju ne mogu ni u snu da si priuštim, tako da mi je na kraju otprilike samo muka bilo od svega toga.  Sam vizuelni izgled nije nešto pretjerano zanimljiv, pregledala sam neke zanimljive fotke koje su objavili i to je to (što i nije nešto pošto sam u prilici da na flickeru gledam takve stvari svaki dan). Nevermind.

Gore postavljena Nico pjesma me drži u nekom milom raspoloženju skoro cijelo jutro. Eto šta muzika i gomila dobrih fotografija mogu da učine raspoloženju. Doduše, dobro raspoloženje je tu i zbog toga što sam konačno napravila neke korake da fotografisanje dovedem na malo viši nivo. Moar info soon.

Preporuka: http://meganmcisaac.tumblr.com je foto blog Megan Kathleen McIsaac, meni jako zanimljiv, što zbog interesantnih fotografija, što zbog ostalih sitnica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Pages

del.icio.us

Flickr Photos

%d bloggers like this: