ocean of noise

Posted on: September 26, 2008

Ova kiša zaista utiče loše na mene. Na raspoloženje ne, ali stvar je u tome da cijeli dan otprilike pijem čaj i slušam muziku. “Normalna” aktivnost nula. Ako se u tu aktivnost ne računa instaliranje dva operativna sistema za dva dana.

Naime, poslije mnogobrojnih (prije svega napornih) problema sa Windows-om (serviseri su mi stavili Win na particiju veličine 100 i nešto GB), odlučila sam da to konačno sredim, a plus instaliram Ubuntu. Prva instalacija je prošla glatko, jer česti problemi donose česte reinstalacije, lol. Particije su konačno napravljene onako kako mi odgovara, a onda je nastupila nervoza. Prva instalacija novog OS-a. Preznojila sam se. Unervozila sam se i sada kad razmišljam o tome. Na kraju je ispalo da mi je više problema zadavao štampač, kad sam htjela da odštampam uputstvo za instalaciju Ubuntu-a. Well, isn’t it ironic..? Nema veze. nervirala sam se neko vrijeme, a onda sam shvatila da Windows očigledno radi na principu zbunjivanja. Samim tim, kad sam završila sa operacijom Confuse-a-Printer sve je bilo okej. Malo sam bila nesigurna oko pravljena particija i kad sam ostavila da se instalacija završi pokušala sam da se istuširam šamponom. Kad sam završila vratila sam se u sobu i vidjela da je moj prvi Linux instaliran. Onda sam počela da se ponašam kao dijete koje je dobilo novu igračku, tj. buljila sam u kompjuter ostatak dana čačkajući i namještajući šta mi sve treba.

O čemu ja pišem blog.. *_o

Sa radom je počeo (streaming) Novi radio Beograd, koji je još u eksperimentalnoj fazi, a koji povremeno slušam od juče. Puštaju dosta dobre muzike (dokazi na njihovom last.fm profilu) a i Boris, član meni dragog Repetitora, ima emisiju četvrtkom. Nadam se da neće zagušiti program nekim brojnim emisijama, jer je muzika sad sasvim okej.

reklama ovdje —> http://www.noviradiobeograd.com/

Ovih dana isto tako slušam simpatičnu Lykke Li (koja je, naravno, iz Švedske) i njen prvi i jedini Youth novels album. Slatki pop za kišne dane.

Parazitsko ponašanje opravdam svaki put kad pogledam kroz prozor i vidim prolaznike kako pokušavaju da obuzdaju kišobran na vjetru.

A sad idem po još jednu šoljicu čaja.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Pages

del.icio.us

Flickr Photos

%d bloggers like this: