ocean of noise

Počelo je

Posted on: September 17, 2008

Razlog zbog kojeg sam počela pisati novi post, a o kojem ću malo kasnije, je stvar koja me poprilično zaitrigirala i o kojoj sam morala napisati nekoliko redova. Jedina prepreka objavljivanju tih utisaka je bilo ono nepisanje od nekoliko mjeseci. Nevjerovatno koliko sam se čudno osjećala kada sam kliknula na sličicu New post. Kao da to nikada u životu nisam uradila. Kao da nikada u životu nisam napisala smislenu rečenicu. Zastala sam kod “razlog”. Zaista.

Nisam pisala neko vrijeme jer sam imala utisak da se ništa posebno ne dešava. Ništa vrijedno spomena. Možda sam ipak bila samo lijena da pišem. Na kraju krajeva, samo o putovanju u Istanbul bih mogla da napišem dosta toga. Što ću i učiniti ovih dana.

I pored toga što nisam objavljivala postove, bila sam vezana za blog. Čitajući blogove drugih. Nekoliko koje “obiđem” svaki dan, a i one na koje zavirim ponekad. Zaista volim da čitam te blogove : )

Na šta se odnosi naslov? (konačno)

Registrovana sam na last.fm servisu, koji sam posjetila danas, jer nisam znala kakvu muziku da slušam, pa sam pustila da mi ide profil radio (jako korisna stvar u takvim situcijama). U trenutku kad sam prebacivala pjesmu ili tako nešto, krajičkom oka sam spazila nešto što mi je u prvom trenutku izgledalo kao “Idiotmag”. Haha, ovo odvratno vrijeme zaista utiče na moj um. U svakom slučaju, možda me ta glupost i podstakla da vidim o čemu je riječ.

“Free online magasine based on your last.fm profile.” Ma, je li?

Kliknem ja na baner, da provjerim da li je to zaista tako. Jeste. Registrujete se (besplatno je), odaberete koliko će vam puta sedmično praviti magazin, o kakvoj muzici će biti riječ, koliko želite tekstova u jednom broju, podesite na stranici sve kako želite i voila. Imate personalizovan muzički časopis.

Oduvijek sam zastupala mišljenje da se svijet kojem živimo drastično mijenja, a da mi nismo ni svjesni toga. Većina očekuje filmske promjene. Znate ono, za 10 godina vozimo automobile u vazduhu i sl. Stvar je u tome da zaista prilazimo kroz te drastične promjene, ali one su nam toliko normalne da i ne obraćamo pažnju na njih, već ih prihvatamo kao nešto normalno. Da je meni neko prije nekoliko godina rekao da ću imati personalizovan muzički časopis, ne znam kako bih reagovala. Zbog toga i ovakvo ime posta.

Welcome to Idiotmag! ; )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Pages

del.icio.us

Flickr Photos

%d bloggers like this: