ocean of noise

Srijeda je nova subota

Posted on: April 2, 2008

Probudila sam se jutros, otišla do kupatila i došla do prijatnog saznanja. Natekao mi je kapak. S obzirom na taj mili događaj, otprilike pola jutra sam provela držeći oblogu sa kamilicom na oku. 0_O Još ako napomenem da ne mogu da podnesem miris kamilice, ugođaj će biti potpun.

Pripreme za Istanbul su uveliko počele. Avionska karta je obezbijeđena i hostel rezervisan. Naravno, pošto letimo JATom, morali smo platiti kartu u roku od 72 sata. Uglavnom, preostaje nam da do jula polako istražujemo šta ćemo sve otprilike vidjeti. Iako je taj put u Istanbul zapravo zamjena za Berlin, pošto djevojka koja ide sa nama nije prijavljena na poslu (:/), ne vjerujem da ćemo se nešto pretjerano razočarati. Naprotiv. Uz sve to idemo da čujemo Bjork, a i Tom Waits je možda tamo, tako da će biti i dobrih koncerata. Jedva čekam.

istanbul

Zbrojivši manje-više sve troškove za taj put, shvatila sam da ću ipak moći uraditi ono što želim već stvarno dugo. Kupiti novi foto aparat. Provela sam sinoć skoro cijelo veče pregledajući ono što bi mi moglo biti interesantno i našla otprilike sljedeće:

holga

Holga 35mm

colorsplash flash

Colorsplash Flash

Boje na sve strane. adam se da ću konačno riješiti to. Digitalne foto aparate nisam ni gledala. Ono što bi meni odgovaralo trenutno previše košta, a i moj skrnavi HP 945 je još uvijek u životu. Sinoć sam konačno našla punjač za baterije, tako da ću danas vjerovatno malo prošetati i fotkati malo. Ako mi ne ispadne oko u međuvremenu. Sada idem da se još malo družim sa prijatnim mirisom kamilice.

1 Response to "Srijeda je nova subota"

Neces se razocarati, sigurno. Istanbul je caroban grad, nadam se da ostajete vise od par dana…smestaj obavezno u starom evropskom delu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Pages

del.icio.us

Flickr Photos

%d bloggers like this: