ocean of noise

swayzak fabric 11

Posted on: February 28, 2008

Pričala sam sa drugarom na msn-u o nekim standardnim glupostima da bi mi on spomenuo kako je preslušao novi album Swayzaka, rekao mi koje mu se pjesme sviđaju i tako to. To me podstaklo da prekopam malo po starim diskovima i nađem na jednom dvd-u sve Swayzaka što imam. Ubacila sam sve to fino u Winamp, pustila mix iz naslova i evo već oko 40 minuta razmišljam koliko je dobar. Da se razumijemo, ne volim mikseve, tako da ako neki poslušam do kraja, to znači da mi se baš sviđa. //

Koliko se mi (neki ljudi koje poznajem i ja) zapravo posvećujemo toj muzici. Ponekad sam toliko zahvalna pirateriji..khmm.khmm..cd šopovima..khhm..za neograničene količine muzike sa kojom sam u prilici da se susretnem. Samo zbog toga što mi je ta muzika obilježila toliko trenutaka u životu. Slušam sada ovaj Swayzak i osjećam se kao da se nalazim u 2006. godini. Godini kada sam konačno otkrila elektronsku muziku koja mi se dopada i shvatila koliko je ona zapravo sjajna. Mogu da se sjetim one slavne playliste simbolično nazvane “tsmr” koja je obilježila tu prekretnicu. Pass Into Silence, Nathan Fake, Fizzarum, SCSI-9, Superpitcher, Louie Austen… Opsjednutost da sortiram muziku tačno onako kako treba, sa 40 gb hard diska sa kojim nisam mogla da napravim ništa što bih zamislila. Otkrivanje Discogsa kao raj za informacije o muzici. Pretraživanje nove muzike putem istog. Otkrivanje da mi se dopada zvuk određenog labela, a ne samo pojedinih izvođača. Cjelodnevno kopanje po omiljenom mi ruskom forumu. Uzbuđenje zbog SCSI-9 i već spomenutih Swayzak u Srbiji. Razočarenje što nisam uspjela da odem. Neumorno kopanje po internetu u potrazi za novom muzikom. IDM. Faza ruske elektronske muzike. Najljepša godina vezana za muziku definitivno.

A sad idem da uzivam u ostatku Swayzija i da se prisjetim još nekih stvari. Bilo bi lijepo da mogu tako nešto čuti i van kuće.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Pages

del.icio.us

Flickr Photos

%d bloggers like this: